2 to Drive

Kun jij niet wachten tot je 18 bent om aan je rijbewijs te beginnen?

Dat hoeft ook niet meer, want bij I drive 2 doen we ook mee aan 2 to Drive

Sinds de start van 2toDrive hebben al veel jongeren vervroegd hun rijbewijs gehaald. De mogelijkheid voor 17-jarigen om het rijbewijs te halen en onder begeleiding van een coach rijervaring op te doen wordt met ingang van 15 maart definitief ingevoerd.

Dankzij 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf 17 jaar mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B.

Bij I drive 2 krijg je les van Natalie en/ of Sam

Wij zijn allebei goed opgeleid en gecertificeerd om les te geven en kunnen ons altijd identificeren

We geven les in moderne auto’s die altijd goed onderhouden en verzekerd zijn

Wij vinden het belangrijk dat jij als leerling je op je gemak voelt en in je eigen tempo les krijgt

Wij geven op een rustige, uitdagende manier les, waarbij fouten maken mag

Wij worden niet boos, want juist van fouten maken, leer je

WAT IS 2TODRIVE?

Met 2toDrive kun jij eerder je rijbewijs halen. Je hoeft je niet te registreren voor 2toDrive en mag vanaf 16,5 jaar zelf een rijschool benaderen om te starten met autolessen. Vanaf 17 jaar kun je het rijexamen afleggen. Geslaagd en je rijbewijs in de pocket? Dan mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een coach. Wel zo handig toch?

2toDrive bestaat sinds 2011 en is ingevoerd om de verkeersveiligheid te vergroten. Sinds de start hebben al veel jongeren vervroegd hun rijbewijs gehaald. Beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat jij onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen. Zo word jij een zelfverzekerdere bestuurder en heb je minder kans op brokken in het verkeer.

Als je geslaagd bent voor je rijexamen dan rij je tot je 18e verjaardag onder begeleiding van een coach. Dit is erg handig, want vanwege het gebrek aan rijervaring kan het soms wel eens lastig zijn om bepaalde verkeerssituaties in te schatten. De coach zit straks naast jou om je in deze situaties te helpen.

De keuze voor wie jou straks gaat begeleiden ligt bij jou. Iedereen die aan de voorwaarden voldoet mag coach worden. Dit kan dus bijvoorbeeld een familielid, vriend of bekende zijn. In totaal mag je minimaal 1 en maximaal 5 coaches kiezen. Op deze pagina vind je handige tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een coach.

Coaches uitgekozen?

Dan melden de coaches zichzelf eerst online aan. Hoe zij dit moeten doen lees je bij de volgende stap.    

Je mag minimaal 1 tot maximaal 5 coaches kiezen. Een coach moet aan de volgende voorwaarden voldoen. Je coach:

  • moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een Nederlands personenautorijbewijs;
  • moet minimaal 27 jaar oud zijn;
  • staat ingeschreven in de Nederlandse Basisregistratie Personen (BRP) met een woonadres in Nederland.
  • mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad;
  • mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad;
  • mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen ongeldigverklaring hebben gehad, op grond van een onderzoek naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid;
  • mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden;
  • moet een geldig rijbewijs kunnen tonen.

Uitzonderingen

WRM-pas
Heeft een coach een WRM-pas (Wet Rijonderricht Motorrijtuigen) dan hoeft hij of zij niet minimaal 5 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs of 27 jaar oud te zijn. De coach mag dan bijvoorbeeld 23 jaar zijn en een jaar het rijbewijs hebben.
Een WRM-pas is een certificaat dat wordt afgegeven aan iemand die rijles mag geven (een rij-instructeur).