Rijlessen

De rijlessen worden op maat aangepast aan de leerling, want iedere leerling is uniek. De één is wat theoretischer ingesteld, waar de ander misschien meer iemand van de praktijk is.

Gemiddeld heeft een leerling circa 40 uur rijles nodig om klaar te zijn voor het rij examen.

Bij de proefles kijken wij wat voor type leerling jij bent. Daar passen wij onze lesmethodes op aan. Nadat je leert hoe je de stoel en spiegels instelt, begint de les met sturen en gasgeven. Als dat goed gaat, beginnen wij in de proefles al direct met schakelen! Bij ons dus niet de eerste 5 lessen alleen sturen en gasgeven.

Wat ons anders maakt dan vele anderen zijn onze unieke lesmethodes. Wij passen ons aan aan jou! Moet het rustiger aan? Geen probleem, doen we. Heb je meer uitdaging nodig? Wij hebben genoeg oefeningen waar je van jezelf versteld zult staan.

Een rij opleiding bestaat kortgezegd uit twee onderdelen;

  1. Voertuigcontrole
  2. Inzicht en anticiperen

Afrijden

En dat is het moment dat wij én jij het gevoel zullen hebben dat je er klaar voor bent. En dan ga je afrijden. Niet voor niets hebben wij een hoger slagingspercentage dan gemiddeld.

Wij leren jou niet je examen halen door alle routes te kennen, want dat kan elk klein kind wel.

Nee, wij willen dat jij een echte volwaardige en kundige medebestuurder wordt, waar je vrienden en familie van zullen opkijken! Wij streven ernaar jou een betere bestuurder te maken dan de gemiddelde leerling in Nederland. En we zijn al goed bezig, want check onze recencies op Google maar eens!

Voertuigcontrole

Voor een goede voertuigcontrole heb je ongeveer 8 tot 10 uur nodig.

Globaal heb je dus de eerste 10 lessen nodig voor een goede voertuigcontrole. Wat wij doen is jou dit aanleren door middel van uitdagende oefeningen. Ook laten we je dan al kennismaken met de bijzondere verrichtingen, zoals keren, parkeren en de hellingproef.

Inzicht en anticiperen

Les 10 tot 20 ongeveer heb je nodig voor het vloeiend toepassen van wat je hebt geleerd (incl naderen van rotondes, kruispunten bijv) en de kijktechniek. Hier begint het gevreesde KIJKEN 😉

Daarna ga je echt werken aan je inzicht in het verkeer en het anticiperen hierop. Dit is eigenlijk het lastigste onderdeel, omdat je hierin dus meerdere dingen tegelijk zal moeten doen, soms op flink tempo. Denk aan iemand die voor je rijdt en plotseling op de rem stapt. Jij zal dan snel moeten reageren. Haal je het met alleen remmen? Wat doet degene achter jou of rijdt daar niemand? Is het veiliger om uit te wijken? Zo ja, naar links of rechts? En denk aan het kijken, want je moet dan wel snel gezien hebben of het veilig is om uit te wijken. In een fractie beslissen is een hele verantwoordelijkheid. Maar tegen die tijd hebben wij jou zo klaargestoomd dat je dit allemaal kan.

Aanmelden proefles

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.